Workshop Systeemfunctie van Gas

16-10-2013

Op 4 en 8 november organiseert Jörg Gigler, directeur van TKI Gas, workshops over de Systeemfunctie van Gas. Tijdens deze workshops zal worden gebrainstormd over het vervolg van het thema. In de toekomst zal beter omgegaan moeten worden met de steeds frequenter voorkomende ‘mismatch’ tussen aanbod van en vraag naar – met name – elektriciteit. Het is dus belangrijk te achterhalen waar de mogelijkheden liggen om flexibiliteit te creëren in het energiesysteem. Die flexibiliteit kan op verschillende manieren worden geleverd, en het gassysteem speelt daar van oudsher een cruciale rol in.

Die rol kan gas wellicht ook in de toekomst blijven vervullen. De vraag is: hoe. Andere TKI's, zoals Solar Energy, Wind op Zee en Smart Grids sluiten zich bij de discussie aan, en ook vanuit universiteiten en NWO is er belangstelling voor het nemen van vervolgstappen. Doe mee aan de discussie op 4 en 8 november, inschrijven kan nog (liefst zo snel mogelijk). Beide workshops duren van 9:30 tot 12:00, en vinden naar alle waarschijnlijkheid plaats in Utrecht.

Voor meer informatie en om in te schrijven kunt u mailen naar jorg@gigler.nl. Voor overige contactgegevens kunt u de contactpagina raadplegen. Na inschrijving ontvangt u aanvullende, praktische informatie.