Topsector Energie aanwezig op Hannover Messe

28-03-2014

Van 7 tot en met 11 april neemt de Topsector Energie deel aan de grootste technologiebeurs ter wereld: de Hannover Messe. Als partnerland van de beurs laat Nederland zien waar we groot in zijn: internationaal en interdisciplinair samenwerken aan creatieve, pragmatische en technologische oplossingen. Energie is hierin een belangrijk thema. De Topsector Energie zet zich in voor schone en efficiënt opgewekte energie die Nederland economisch sterker maakt. Daarom houdt de topsector op 8 april het seminar ‘Smart Integration: Energy in Transition’. 

Het seminar zal door Minister Kamp worden geopend. Het staat in het teken van de Nederlandse aanpak voor energie-uitdagingen, met speciale aandacht voor de Green Deal ‘Smart Energy Cities’, integratie van energiesystemen. Sprekers zijn onder meer Manon Janssen, boegbeeld van de Topsector Energie en Meiny Prins, CEO van Priva en Zakenvrouw van het Jaar 2009. Voor meer informatie over het seminar kunt u kijken in onze agenda.

De Topsector Energie presenteert zich tijdens de beurs tevens met twee stands. Op de Topsector Energie stand in het centrale Holland Paviljoen worden innovaties getoond die tot stand komen met ondersteuning van de Topsector Energie. Aan deze innovaties werken bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en de overheid nauw samen binnen zeven daartoe opgerichte Topconsortia voor Kennis & Innovatie.

Daarnaast heeft de Topsector Energie de lead in een stand die zich specifiek richt op zogenaamde Metropolitan Solutions voor energievraagstukken. Deze stand presenteert de geïntegreerde energie- en cleantechoplossingen die Nederland te bieden heeft voor geürbaniseerde regio’s in de wereld. De stand toont deze oplossingen onder de noemer ‘The Sustainable Urban Delta’. 

 

Praktische Informatie

Voor de Hannover Messe zijn gratis toegangskaarten te verkrijgen via deze link, deze zijn een dag geldig. Daarmee hebben bezoekers ook toegang tot het seminar. Het seminar en de stand van de Topsector Energie kunnen bezocht worden in het Holland Paviljoen in Hal 3. De stand over de ‘Sustainable Urban Delta’ wordt opgebouwd in Hal 16. Deze hal staat geheel in het teken van innovaties in stedelijke gebieden.