Nationaal Icoon 2014

12-06-2014

Minister Henk Kamp is op zoek naar nieuwe Nationale Iconen die Nederland internationaal op de kaart zetten. Hij nodigt bedrijven, kennisinstituten en consortia uit om baanbrekende innovatieve projecten in te schrijven om het nieuwe icoon van Nederland te worden. Tot dinsdag 1 juli kunt u zich aanmelden om kans te maken op de titel "Nationaal Icoon". 

Innovaties uit het verleden hebben ons internationale bekendheid gegeven. In de toekomst moet deze trend worden voortgezet. De overheid is op zoek naar projecten die in deze lijn het innovatieve imago van Nederland kunnen sterken. De projecten dienen bij te dragen aan de doelstellingen van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020 en kunnen in verschillende fases verkeren: van technologische doorbraken in R&D-fase, tot projecten met grootschalige toepassing op korte termijn tot inspirerende programma’s die meerdere projecten aanpakken.

De aanmelding loopt tot 1 juli. De jury selecteert uit de inzendingen de beste projecten, die hun innovatie mogen pitchen. Op 3 november 2014 benoemt het kabinet maximaal drie projecten tot nationaal icoon. De bekendmaking vindt plaats tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal. Het kabinet helpt de iconen hun ambities waar te maken en geeft ze een internationaal podium. De iconen krijgen ondersteuning op maat met een ambassadeur op ministerieel niveau. 

Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding vindt u hier.