Innovatie-estafette

27-10-2015

Op 14 april 2016, tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, wordt in Amsterdam, rondom het filminstituut EYE, de zesde editie van de Innovatie-estafette georganiseerd voor en door 4000 ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en innovatieve burgers.

De Innovatie-estafette zet Nederland op de kaart als SUSTAINABLE URBAN DELTA. De bezoekers en participanten krijgen de kans om elkaar te ontmoeten rond de Nederlandse antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen. Er zullen meer dan 150 top-innovaties van Nederlandse bodem worden getoond en tientalle workshops op hoog niveau plaatsvinden. Onder de bezoekers zullen o.a. aanwezig zijn de 28 EU ministers van milieu en de 28 EU ministers van transport.

Het thema Sustainable Urban Delta past bij Nederland. We leven bij uitstek in een land waarin veel maatschappelijke opgaven in de steden samenkomen. Denk aan waterbeheer, energie, voedselvoorziening, mobiliteit of logistiek. De Innovatie-estafette brengt innovatieve oplossingen voor deze opgaven waarbij de kracht van de Nederlandse topsectoren centraal staat.