EU Business Avenues Clean Technologies business mission

19-12-2014

EU Business Avenues heeft tot doel de aanwezigheid van Europese bedrijven, in het bijzonder KMO’s, in Zuidoost-Azië te versterken door handelsmissies van één week naar Singapore, Maleisië en Vietnam te organiseren. Voor bedrijven uit de ‘Clean Technologies’ sector zullen twee handelsmissies georganiseerd worden in 2014 en 2015. 

Europese KMO’s wordt strategische, logistieke en financiële steun geboden opdat zij ervaring kunnen opdoen in de Zuidoost-Aziatische markten en contacten kunnen leggen met Zuidoost-Aziatische bedrijven. Deelnemende bedrijven kunnen gebruik maken van matchmaking, netwerkmomenten, professionele begeleiding en ondersteuning op maat.

De volgende handelsmissie in de sector ‘Clean Technologies’ zal plaatsvinden van 15 tot 19 juni. De missie omvat een eigen vakbeurs in Singapore op 16 en 17 juni. Een optioneel bezoek aan Vietnam is gepland op 18 en 19 juni. 

De missie wordt gefinancierd door de Europese Commissie. De verblijfskosten van deelnemers worden vergoed tot maximum 1000 EUR. Bedrijven actief in de volgende sectoren kunnen deelnemen aan deze handelsmissie: water, milieu, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich kandidaat stellen via de website van Business Avenues. De deadline hiervoor is 6 februari.

Vorige missie Clean Technologies

Eind oktober vond de eerste Clean Technologies-missie plaats in Singapore en Maleisië. 41 deelnemers, waaronder 4 Nederlandse bedrijven, verkenden met de hulp van EU Business Avenues de Zuidoost-Aziatische markt. Het volgende filmpje geeft een goed beeld van hoe de missie is verlopen.