Energy Info Day op 21 november

14-11-2013

Op 21 november a.s. wordt de Energy Info Day georganiseerd in Den Haag. Deze dag is interessant voor elke onderzoeker die zich bezighoud met innovatie op Energiegebied, en zijn kansen in Europa in Horizon 2020 wil verkennen.

U zult informatie uit eerste hand ontvangen: de heer Paul Verhoef – head of unit duurzame energie bij de Europese Commissie, DG RTD - komt zijn kennis met u delen. Hij zal de highlights uit de 2014/15 Horizon 2020 energy challenge calls van belichten en uw vragen beantwoorden. Daarnaast kunt u spreken met specialisten op uw onderzoeksgebied en leren van elkaars ervaringen op gebied van netwerken in Europa.

Horizon 2020 voor Onderzoek en Innovatie
Horizon 2020 is het nieuwe Europese programma om onderzoek en innovatie te stimuleren. Energie technologieën en niet technologische uitdagingen gerelateerd aan energie hebben hierin een belangrijke plek. De eerste calls (subsidierondes) gaan in december 2013 open. De energy challenge is ook een voortzetting van de onder Intelligent Energy Europe geïnitieerde trajecten. Ter voorbereiding wordt u aangeraden om de Wegwijzer te raadplegen. U vindt hierin de onderwerpen die in de calls aan bod zullen komen. Meer over Horizon 2020 vindt u hier.

Aanmelden voor de Energy Info Day kan via de site van Agentschap NL, hier vindt u tevens meer informatie.